67246

DJ Lin - Suria FM - Segalanya Hiburan
DJ Lin

Nama sebenar saya Roslinda Binti Hj Abdul Majid. Dikalangan keluarga, mereka memanggil saya dengan nama LINDA, namun dikalangan anak anak buah, saya dipanggil Cik Inda sementara nama komersial saya dalam Industri Radio di Malaysia adalah DJ LIN.

Saya dilahirkan pada tanggal 31 Disember 1975 dan usia saya pada tahun 2018 adalah 43 tahun.

Saya berasal dari Larkin Jaya Johor Bahru, Johor Darul Takzim.

Setelah tamat Pengajian di ITM SHAH ALAM pada tahun 1999 (Ijazah Sarjana Muda Komunikasi Massa – Pengkhususan Kewartawanan), saya terus menceburi dunia Radio di Malaysia sehinggalah sekarang. Saya telah menceburi dunia Radio di Malaysia selama 18 tahun.

Saya ni seorang yang suka melancong, mengembara, mengenal tempat orang dan mendekati budaya serta kehidupan masyarakat setempat dan paling penting, merasai kelazatan hidangan makanan atau juadah yang tak pernah saya cuba.

Pendorong saya dalam hidup adalah Ibu (Hajah Puteh Bt Jantan) dan Arwah Abah saya (Allayarham Haji Abdul majid Bin Mahadi). Pengorbanan mreka berdua bersusah payah buat kami mengajar saya betapa berharganya nilai kasih sayang terhadap anak. Sentiasa berusaha membuat dan memberikan yang terbaik adalah prinsip mereka berdua dan prinsip itu juga yang menjadi pegangan hidup saya hingga kini.

Empayar karier saya sebagai Penyampai Radio di malaysia selama lebih 18 tahun ini. mengendalikan slot yang berkonsepkan CINTA, memberi ruang untuk saya mendekati hati para pendengar radio. Setiap malam, saya menjadi tempat mereka berkongsi curahan rasa sama ada gembira, sedih dan sebagainya.

Perkara yang pendengar tidak tahu mengenai DJ Lin adalah DJ Lin ni tegas orangnya. Nampak je lembut kan? DJ Lin juga sukakan makanan yang panas-panas sahaja dan tentunya yang sedap!

Siapa belum ‘follow’ @djlinsuriacinta di media sosial, ‘follow’ sekarang okay!

 

Dengarkan Sekarang!