84229

Rara - Suria FM - Segalanya Hiburan
Rara

Nama saya Sharifah Shahirah. Dalam IC Syarifah Sahirah binti Syed Abu Bakar. Di rumah, orang panggil Cilah dan kalau kawan-kawan panggil Shiera. Rara nama baru saya di Suria.

Saya berumur 44 tahun. Tua dah. Saya dilahirkan pada 14 Oktober 1974 di Hospital Universiti pada hari Isnin pukul 9.15 pagi. Kalau ikut bulan Islam, ia pada 28 Ramadhan.

Ibu bapa saya berasal dari Pahang tetapi mereka menetap di Kuala Lumpur sebelum saya dilahirkan.

Selepas SPM, saya bekerja sebagai receptionist selama sebulan je. Lepas tu, terus belakon sehingga kini dari tahun 1992.

Saya hanya berminat dalam pembelian barang-barang, iaitu ‘shopping’. Selain daripada tu, saya suka makan dan tengok TV. Dah tua ni kita suka bergurau dengan orang tua lah.

Yang mendorong saya ialah kakak saya iaitu Sharifah Norazleenda untuk menjadi artis. Dia kata ‘Kau tak pandai sangat, cuba buat ni (berlakon) betul betul’.

Kerja saya sangat ‘fun’. Saya dapat berjumpa orang baru yang berlainan perangai. Disebabkan saya pun peramah dan suka bercakap, kalau orang suka layan saya lagi laa tak berhenti cakap.

Apa yang pendengar tak tau pasal saya adalah saya tak banyak cakap di rumah. Saya akan memerhati dan apa yang saya dengar orang cakap, saya akan bawa ke radio dan kongsi pengalaman.

Tiga perkara yang menggambarkan tentang saya…hmmmmm dah tentu cakap tak berenti. Yang kedua, muka garang tapi mungkin hati tak begitu. Nak cakap baiklaa konon. Hahaha. Saya pun takut berhutang ngan orang. Jadi tak duduk diam nak bayar jugak. LOL

Kalau nak tahu apa kita buat seharian, klik ‘follow’ kat media sosial kita tau!

 

Dengarkan Sekarang!