85361

Kemewahan Terjangkau di Art Deco Luxury Hotel & Residence, Bandung - Suria FM - Segalanya Hiburan

img_20171024_091046

Bandung sering menjadi tumpuan para pelancong asing khasnya rakyat Malaysia. Ini kerana kota terkenal Indonesia ini memang terkenal dengan pelbagai tempat membeli-belah serta tempat-tempat makan yang popular serta menyelerakan. Jarak Bandung dan KL yang hanya memakan masa dua jam dengan menaiki kapal terbang memudahkan lagi perjalanan para pengunjung dari Malaysia.

Oleh kerana itu, keperluan untuk tempat persinggahan dan penginapan di sini semakin meningkat. Walaupun semakin banyak hotel-hotel baru yang muncul di bandar ini, namun terdapat beberapa hotel di Bandung yang mempertaruhkan konsepnya yang tersendiri. Art Deco Luxury Hotel & Residence di Bandung merupakan salah satu hotel yang dimaksudkan.

Terbina di kawasan kediaman atas bukit Ciumbuleuit di Bandung, kedudukan strategiknya menyebabkan ramai yang memilih untuk bermalam di sini. Biarpun tidak lama bertapak di sini, kemudahan serta perkhidmatan yang ditawarkan hotel ini sangat utuh dan malah semakin bagus saban hari. Apalagi dengan senireka dalamannya yang seiring dengan gaya kontemporari hotel-hotel lain masa kini.

jacuzzi-suite-type

Yang lebih istimewa, hotel ini bukan sahaja menawarkan bilik-bilik dan suite seperti hotel-hotel lain yang lain tetapi tujuan utama mereka adalah untuk mewujudkan tempat tinggal dan bukan sekadar bilik biasa. Dengan konsep bilik serta pangsapuri, terdapat banyak pilihan untuk kemudahan para tamu. Ini diserikan lagi dengan perkhidmatan terbaik para pekerja hotel yang datang untuk mengemas seluruh suite seperti di hotel lima bintang yang lain.

premier-bathroom

Turut dilengkapi dengan kemudahan-kemudahan lain seperti kolam renang, gymnasium, dan macam-macam lagi, hotel ini sering menjadi tumpuan para pelancong yang mahu bercuti di kawasan sekitar Bandung. Ini kerana hotel ini berdekatan dengan pusat-pusat membeli-belah dan tempat-tempat makan yang enak. Malah akses ke jalan utama di Bandung memudahkan para tamu untuk ke tempat-tempat penting di Bandung.

Selain itu kolam renang hotel ini sekarang menjadi salah satu tempat paling popular di laman medi sosial seperti Instagram kerana keindahannya. Lebih menarik lagi, segala kemewahan ini masih mampu dikecapi dan terjangkau kerana harga penginapan di sini sangat berpatutan dan tidak terlalu mahal.

the-dinning-room

Soal menjamu selera juga bukanlah satu masalah kerana tersedia ajnas pilihan restoran dan tempat makan berdekatan hotel ini. Ini memudahkan tamu untuk menikmati pelbagai hidangan lazat tidak kiralah buat sarapan, makan tengah hari taupun makan malam. Mereka juga mempunyai restoran sendiri yang menawarkan pemandangan tanah tinggi Bandung yang sangat indah.

whatsapp-image-2017-12-13-at-12-14-45-am

whatsapp-image-2017-12-13-at-12-14-44-am

Jadi sekiranya anda tercari-cari, hotel di Bandung dengan harga berpatutan (ataupun yang berkonsep seperti pangsapuri), pastikan Art Deco Luxury Hotel & Residence di Bandung menjadi salah satu pilihan anda!

Apakah perasaan anda tentang artikel ini?
Please wait...
Dengarkan Sekarang!