73110

Susah Untuk Memahami Lelaki? Yeke? - Suria FM - Segalanya Hiburan

Lelaki akan tetap menjadi lelaki dan mereka mempunyai cara berfikir yang tersendiri. Wanita sering mendapati agak sukar untuk memahami lelaki. Benda ini juga boleh menjadi topik perdebatan untuk kedua-dua kaum lelaki dan wanita? Adakah anda mudah memahami seorang lelaki?

Jom kita baca beberapa senarai tips untuk wanita agar lebih memahami kaum lelaki. Teruskan membaca untuk mengetahui lebih lanjut mengenai perkara ini.

 • Lelaki lebih berdaya saing

Seorang wanita seringkali dikaitkan dengan pengorbanan, kerana ia adalah sifat wanita. Tetapi, ini tidak berlaku kepada lelaki. Lelaki lebih berdaya saing dan bersemangat. Oleh itu, jika mereka mahu melakukan sesuatu dalam hidup, mereka memerlukan motivasi yang berterusan dan sokongan. Mereka akan melakukan yang terbaik untuk mencapai apa yang mereka suka.

 • Berikan ruang

Lelaki memerlukan ruang dalam hidup mereka. Jika anda sentiasa membebel atau terlalu mengongkong lelaki mengenai sesuatu hal, maka lelaki boleh berasa rimas dengan anda. Ada kalanya, lelaki memerlukan masa mereka sendiri, jadi berikan mereka masa yang mereka perlukan.

 • Dengar luahan mereka

Wanita suka bercakap, tetapi lelaki juga suka bercakap. Anda perlu sentiasa ada untuk mendengar luahan atau apa sahaja yang ingin diperkatakan mereka. Apabila anda melihat lelaki tertekan, anda hanya perlu mendengar mereka meluahkan sesuatu hal tersebut tanpa perlu memberikan apa-apa komen.

 • Keadaan emosi

Lelaki tidak terlalu beremosi seperti wanita. Jadi, anda tidak boleh benar-benar mengharapkan mereka untuk bertindak kepada keadaan dengan emosi. Walaupun mereka kelihatan bersahaja dalam berkata sesuatu, ia sudah cukup bagi anda untuk memahaminya. Lelaki dan wanita kedua-duanya mempunyai keperluan emosi yang berbeza dalam kehidupan. Lelaki tidak boleh menyatakan perasaan mereka sehebat wanita yang penuh dengan emosi, jadi anda harus faham akan hal tersebut.

 • Perbezaan dalam ungkapan

Seorang wanita boleh meluahkan perasaan dengan cara yang paling menyenangkan, namun tidak pada lelaki. Lelaki sering mendapati sukar untuk menyatakan perasaan mereka. Kebiasaannya, mereka akan mengambil masa untuk berfikir tentang sesuatu hal itu sebelum mengungkapkannya.

 • Sensitif

Nah, jika anda berfikir bahawa lelaki tidak sensitif, maka anda adalah salah. Mereka sebenarnya juga mempunyai hati dan perasaan yang sama seperti wanita. Namun, ia hanya bahawa mereka tidak terlalu terbuka mengenai perasaan mereka dan tidak mudah menunjukkannya kepada orang lain.

 • Menerima mereka

Ia adalah penting untuk anda menerima mereka seadanya. Lebih banyak anda cuba untuk merubah seorang lelaki, lebih sukar untuk anda berhadapan dengan mereka. Terima seseorang lelaki itu dengan kasih sayang kerana itu akan menunjukkan perhatian dan kasih sayang anda. Jika anda menerima mereka dengan segala kelemahan dan kekuatan, anda akan dapat memahami kaum lelaki dengan lebih baik.

Sumber : wanista

Apakah perasaan anda tentang artikel ini?
  Please wait...
  Dengarkan Sekarang!