96991

Urban Wellness Retreat dan Pakej Penginapan Jangka Masa Panjang – Sebuah Konsep Terkini Resort Hospitaliti - Suria FM - Segalanya Hiburan

Kuala Lumpur, 21 Februari 2020 – Aspek kesihatan dan kesihatan global akan terus berubah selepas penularan wabak novel Coronavirus atau nama saintifiknya, COVID-19.

“Industri perhotelan terjejas teruk akibat wabak ini dan kita tidak boleh hanya tunggu dan lihat, kita mesti membuat pelan kontinjensi perniagaan. Strategi perniagaan bukan sahaja untuk membalas balas kerugian yang kita alami akibat krisis atau yang kita akan melihat penutupan hotel dan meningkatkan pemberhentian pekerja di Malaysia ini. Melihat senario semasa kita akan menderita dalam tiga bulan jika kita tidak merancang untuk menjadikan krisis ini sebagai sebuah peluang jika orang awam dan sector swasta tidak bekerjasama untuk menangani perkara ini,” kata Tan Sri Lee Kim Yew, Pengasas dan Pengerusi Eksekutif Country Heights Holdings Berhad pada Jumaat.

Tan Sri Lee Kim Yew semasa pelancaran Urban Wellness Retreat

Beliau kemudian menggesa sektor swasta untuk bekerjasama dengan agensi kerajaan dan mengerah idea bersama-sama untuk menangani isu-isu semasa bagi meningkatkan perkembangan ekonomi di negara ini.

Menurut beliau lagi, krisis ini adalah peluang bagi kita untuk belajar dan akan membantu kita untuk meringankan beban kemerosotan dalam industri pelancongan dan hospitaliti.

Tambah Tan Sri Lee, “Saya ingin memohon kepada Kerajaan Malaysia untuk menimbangkan pelanjutan visa bagi pelancong China yang kini berada di Malaysia, melihat keadaan yang berlaku di dalamnya negara yang berkemungkinan dibenarkan perjalanan tanpa visa ke Malaysia.”

GHHS Healthcare dan Palace of the Golden Horses, anak syarikat di bawah Country Heights Holdings Berhad telah melancarkan Urban Wellness Retreat – sebuah konsep baru di Resort Hospitality and Long Stay Pakej sehingga 90 hari Program Kesejahteraan dan Kesihatan untuk pelancong dan penginapan di Palace of Golden Horses.

En. Isaac Raj, Pengurus Besar Palace of Golden Horses

Pengurus Besar Palace of the Golden Horses Isaac Raj berkata, “Kami menawarkan pakej penginapan istimewa bermula RM6000 seorang (sebulan) atau dari serendah RM200/hari yang mana termasuk sarapan, makan tengah hari, makan malam dan perkhidmatan dobi.

“Bagi elemen Kesihatan dan Kesejahteraan, kami mempunyai pusat pencegahan perubatan, GHHS Healthcare terletak di sebelah hotel yang menyediakan program komprehensif kesihatan dan kesejahteraan yang boleh melakukan pemeriksaan harian dan pemeriksaan kesihatan harian.

Urban Wellness Retreat ini adalah sebuah konsep penginapan di hotel yang disesuaikan dengan kesihatan dan program kesejahteraan untuk membantu meningkatkan kesihatan badan, minda dan jiwa para tetamu untuk kebaikan mereka diri sendiri.

Pengarah Eksekutif GHHS Healthcare, Ricky Yip berkata, mengambil kira kebimbangan kesihatan semasa itu berleluasa di dalam masyarakat kita, adalah tugas kita untuk terus menyampaikan pencegahan yang terbaik untuk hasil yang terbaik untuk para tetamu.

(Dari kiri) En. Isaac Raj, Tan Sri Lee Kim Yew, dan En. Ricky Yip semasa pelancaran

 

Beliau juga berkata, “Kekuatan dan kestabilan sistem imuniti tubuh adalah matlamat penting untuk ahli kami, dan kami ingin meningkatkan kesedaran dalam kalangan pelanggan kami untuk mempunyai suplemen imun yang baik. Imuniti yang kuat boleh membantu badan untuk melawan jangkitan yang disebabkan oleh virus mempercepatkan proses pemulihan.

Dia juga menasihati orang ramai untuk tidak berada dalam mod panik pada masa ini dan mesti mengelakkan spekulasi apa-apa berita negatif mengenai keadaan semasa.

Peralatan perubatan saringan ditempatkan di lobi hotel Palace of the Golden Horses dan di Pusat Kesihatan GHHS untuk pusingan pertama pemeriksaan gejala. Menurut mereka, tetamu-tetamu yang mengalami simptomdi beri nasihat dan dirujuk ke hospital kerajaan yang disenaraikan oleh Kementerian Kesihatan, Malaysia.

Pada dasarnya, Urban Wellness Retreat terdiri daripada lima kemudahan penting untuk mencapai hasil akhir untuk meningkatkan kesihatan dalaman dan luaran. Lima perkara tersebut adalah perubatan GHHS klinik pemeriksaan & pencegahan, European Wellness Retreat, Spa Yunohana Jepun, Wellness Spa dan Kecantikan Korea, pusat perubatan tradisional Cina.

Lima kemudahan kesihatan dan kecantikan adalah untuk mencapai matlamat Total Wellness Concept.

Langkah 1 – Diagnosis

Langkah 2 – Detoks

Langkah 3 – Pembaikan

Langkah 4 – Meremajakan

Langkah 5 – Retreat

Pakej yang disediakan oleh Palace of Golden Horses

GHHS Healthcare adalah pusat penjagaan kesihatan pencegahan pertama di Malaysia, lengkap dengan teknologi diagnostik barat dan rawatan tradisional timur untuk hospitaliti yang baik di sebalik isu semasa yang sangat serius dan meningkatkan kesedaran dalam kalangan orang ramai.

Palace of the Golden Horses dan GHHS Healthcare meramalkan inisiatif yang disediakan akan menerima sambutan yang baik dari pelanggan tempatan dan antarabangsa.

Apakah perasaan anda tentang artikel ini?
    Please wait...
    Dengarkan Sekarang!