96539

Konsert Di Malaysia Bukti Kredibiliti Kumpulan Winner Sebagai Penghibur Antarabangsa - Suria FM - Segalanya Hiburan

Dua minggu lalu, kumpulan popular Korea Selatan, Winner telah datang ke Malaysia untuk konsert jelajah Winner Cross Tour 2020. Merupakan kedatangan kali kedua ke Malaysia, Winner yang dianggotai oleh empat orang pemuda, Jinwoo, Seunghoon, Mino dan Seungyoon ini bagi mempromosikan album terbaharu mereka iaitu ‘Cross’  dengan lagu ‘SOSO’ yang mendahului banyak carta muzik utama terutama di iTunes.

Konsert anjuran iMe Entertainment Group Asia ini dihadiri lebih 4,500 peminat setia yang teruja menyaksikan persembahan bertenaga kumpulan kesayangan mereka.

Jelas, persembahan Winner sememangnya tidak mengecewakan. Dari awal pesembahan hingga hingga akhir, Winner sentiasa memberikan yang terbaik bersama gubahan muzik yang bertenaga. Sebanyak 25 lagu popular dipersembahkan antaranya adalah Everyday, Love Me Love Me, Island, Really Really, Different, Have A Good Day, Raining, OMG dan Empty.

Lancar berbahasa Inggeris demi berinteraksi bersama peminat di Malaysia, kumpulan naungan YG Entertainment ini menarik perhatian dengan kelakuan selamba dan bersahaja ketika melakukan persembahan. Malah, tanpa gerak tarian yang berat, Winner menunjukan keselesaan mereka berada di atas pentas, sesuai dengan imej mereka sebagai penyanyi antarabangsa.

Malah, setiap seorang ahli kumpulan Winner turut menonjolkan keistimewaan mereka menerusi segmen solo yang mempersembahkan lagu-lagu mereka sendiri seperti Flamenco dan Serenade (Seunghoon), Call Anytime (Jinwoo), Instinctively dan Wind (Seungyoon), I’m Him, Trigger dan Fiance (Mino).

Diiringi dengan kumpulan band yang dibawa khas dari Korea Selatan, Winner tidak ketinggalan mempersembahkan lagu-lagu seperti Boom, Movie Star, So So, Don’t Be Shy, Millions, Ah Yea, Immature, La La, Hello, Zoo, dan medley Really Really, La La serta Everyday sebagai penutup konsert Winner Cross Tour 2020.

Kredit gambar: iMe Entertainment Group Asia

Apakah perasaan anda tentang artikel ini?
Please wait...
Dengarkan Sekarang!