100857

Derma 35,000 Salinan Album, Niat Baik Kang Daniel Disalah Erti - Suria FM - Segalanya Hiburan

NIAT baik penyanyi Kpop terkenal Kang Daniel yang menyumbang album terbaharunya iaitu Magenta disalah erti apabila dia didakwa menderma hanya kerana penjualan album itu tidak mendapat sambutan.

Spekulasi itu timbul selepas seorang pengguna laman sosial memuat naik foto sebuah lori yang membawa sejumlah kotak yang dikatakan mengandungi 35,000 salinan album tersebut.

Pihak pengurusan album Kang Daniel tampil menjelaskan perkara sebenar di mana Magenta telah didermakan atas permintaan sebuah badan amal.

“Kami pasukan yang bertanggungjawab memerhatikan album Kang Daniel. Pada masa ini, albumnya yang berjudul Magenta sedang dihantar ke sebuah pusat sumbangan. Kami telah menderma album tersebut dalam jumlah yang diminta oleh pihak mereka. Kami yang bertanggungjawab menghantar album itu.

“Pasukan kami mengambil bahagian dalam aktiviti sumbangan dengan niat dan hati yang baik. Namun, ada orang yang telah mengambil gambar proses sumbangan tersebut dan menggunakannya untuk kepentingan mereka.

“Sesiapa yang terus menggunakan gambar tersebut untuk memfitnah artis kami atau peminatnya akan diambil tindakan undang-undang,” katanya.

Kang Daniel dikenali dengan sifatnya yang sering memberi sumbangan dalam pelbagai bentuk barangan kepada badan-badan amal yang memerlukan.

Kredit gambar dan artikel mStar dan allkpop

Apakah perasaan anda tentang artikel ini?
Please wait...