72666

Faizal Tahir Tercalon Untuk Anugerah MTV Eropah - Suria FM - Segalanya Hiburan

Faizal Tahir yang sememangnya sinonim dengan aksi energetik di atas pentas dan gimik persembahan yang unik daripada beliau tidak pernah menghampakan.

‘Comeback’ Faizal menerusi album Anatomi pada November 2016 lepas telah menjadi bahan bualan hangat kerana beliau telah menjelajah ke 3 negeri dalam masa 3 hari demi melancarkan album tersebut.

scbwgpgm

Kehebatan yang dimiliki Faizal telah melayakkan beliau tercalon di anugerah berprestij Anugerah MTV EMA (Europe Music Award) untuk kategori Artis Asia Tenggara Terbaik (Best Southeast Asia Act Award) buat kali kedua. Kali pertama Faizal dicalonkan bagi kategori yang sama adalah pada tahun 2015.

Barisan artis dari negara-negara jiran yang turut bertanding bersama Faizal untuk kategori Artis Asia Tenggara Terbaik adalah Isyana Sarasvati (Indonesia), The Sam Willows (Singapore), Slot Machine (Thailand), Palitchoke Ayanaputra (Thailand), James Reid (Philippines) dan Dam Vinh Hung (Vietnam).

screen-shot-2017-10-06-at-10-47-08-am

Anda sudah boleh mula mengundi Faizal Tahir untuk kategori tersebut melalui laman web rasmi MTV EMA di :

http://www.mtvema.com/en-asia/artists/i9m2j0/faizal-tahir

Pengundian bagi calon-calon dalam kategori ini telah bermula pada 4 Oktober dan akan berakhir pada 11 November 2017.

screen-shot-2017-10-06-at-10-47-21-am

Jadi, kepada rakyat Malaysia tunggu apa lagi, jom undi artis unggul kita Faizal Tahir. Semoga beliau dapat mencipta sejarah dan mengharumkan nama Malaysia dalam arena industri muzik dunia.

MTV Europe Music Awards (EMA) ini dipersembahkan oleh MTV Networks Europe untuk memberi penghargaan kepada para pemuzik dan juga para penghibur. Anugerah MTV EMA (Europe Music Award) ini akan bersiaran secara langsung dari London pada hari Isnin, 13 November 2017.

Apakah perasaan anda tentang artikel ini?
Please wait...
Dengarkan Sekarang!