72850

Khas Buat Peminat Setia Cromok dan XPDC! - Suria FM - Segalanya Hiburan

cromok2

Buat kali pertama, dua kumpulan rock legenda tempatan, XPDC dan Cromok akan berkongsi pentas menerusi konsert Metal Legends Live In Concert yang akan diadakan di MAEPS, Serdang pada 3 Februari 2018 bermula pukul 8.30 malam .
Cromok adalah kumpulan yang dianggap sebagai perintis muzik trash metal tempatan dan kini sudah 31 tahun berada dalam industri muzik.

Dianggotai oleh Sam selaku pemain bass dan vokal, Karl (gitar) dan Miji (dram) Cromok cukup dikenali dengan lagu mereka seperti Another You, I Do Not Belong Here, Misty dan Memories.

Menurut Karl, mereka berharap konsert ini dapat mengubati kerinduan peminat terhadap muzik Cromok.
“Dah lama kami tidak beraksi di konsert. Jadi, menerusi konsert ini, bukan kami sahaja yang dapat mengubati kerinduan untuk beraksi tetapi peminat juga dapat sama-sama mengenang kembali memori lama mereka bersama Cromok,” katanya.

Sementara itu, kumpulan XPDC yang sudah beraksi selama 28 tahun dalam industri seni tempatan sempat menyatakan keterujaan mereka untuk beraksi bersama dengan Cromok.

“Pastinya XPDC akan memberi persembahan terbaik untuk konsert ini. Kami sendiri tidak sabar untuk beraksi bersama-sama dengan Cromok,” kata Zuar yang juga merupakan pemain bass kumpulan XPDC.

Selain Zuar, XPDC yang juga dikenali dengan gelaran King of Stage ini turut dianggotai oleh Mael selaku vokalis, Jeff (gitar) dan Amy (dram).

cromok1

Bukan sahaja XPDC dan Cromok sahaja yang akan menjadi tumpulan pada malam itu, sebaliknya konsert malam itu turut menampilkan sistem bunyi yang cukup mantap dengan penggunaan sejumlah 64 Subbass.

Konsert ini juga menelan kos sebanyak lebih RM500,000. Konsep untuk konsert pada malam itu direka oleh Karl Cromok yang pastinya akan membuat penonton terbang dalam arena muzik metal kedua-dua kumpulan.

Tiket sudah mula dijual di www.ilassoticket.com dengan harga bermula RM68 (trash zone), RM120 (hardcore zone) dan RM250 (vip & backstage zone).

Tiket-tiket juga dijual di XPDC Kita Peng Yu Shop (Uptown Kota Damansara) dan XPDC Bundle & Alteration Jeans (Kajang).

cromok3

Pembelian tiket menerusi agen juga boleh dilakukan dengan menghubungi Yazid (011-35030241), Faizal (016-2598872), Azhar (017-2630437) dan Bro (01136076678).

Apakah perasaan anda tentang artikel ini?
Please wait...
Dengarkan Sekarang!