90831

Mari Beramai-Ramai Ke Freedom Festival! - Suria FM - Segalanya Hiburan
Pada 3 November ini bersamaan hari Sabtu, sebuah acara yang dikenali sebagai Freedom Festival bakal diadakan di Bandar Malaysia, Sungai Besi, Kuala Lumpur bermula pukul 10 pagi hingga tengah malam.  Acara yang dianjurkan oleh syarikat pengurusan acara Bsynclive Sdn. Bhd. merupakan sebuah platform muzik dengan pelbagai aktiviti menarik untuk seisi keluarga.
Freedom Festival merupakan sebuah perhimpunan untuk semua rakyat Malaysia bagi memupuk pepaduan dan keharmonian yang kita nikmati sebagai sebuah negara. Ia juga merupakan platform untuk persembahan muzik, pilihan makanan yang menarik dan pelbagai aktiviti yang menarik perhatian ramai.
Penaung bagi acara ini adalah Dato Seri Wan Azizah binti Wan Ismail manakala Pertubuhan Prihatin Harapan Insan  merupakan NGO rasmi bagi Freedom Festival.
Pihak  penganjur, BSYNCLIVE yang diwakili Adam Sofian dan Shamil Yusof menyatakan bahawa  penganjuran acara berkenaan diadakan bagi menghimpunkan semua peringkat masyarakat berbilang kaum sekali gus memupuk perpaduan untuk semua pengunjung.
Adam menambah bahawa penganjuran festival sepanjang hari itu akan diselitkan dengan pelbagai aktiviti menarik untuk pengunjung antaranya pembukaan gerai makanan, pameran seni dan karya grafiti, pameran pesawat udara dan persembahan artis.
“Kami sentiasa percaya rakyat Malaysia ada kebebasan untuk meraikan perpaduan tidak kira dalam apa jua bentuk sekali pun.
“Menerusi penganjuran Freedom Festival ini, kami sangat berharap agar pengunjung yang datang dapat menikmati acara yang disediakan tidak kira muzik, makanan, gerai jualan dan pameran. Sekali gus dapat merasai nikmatnya perpaduan antara semua bangsa.
“Oleh kerana itu Freedom Festival tidak dikenakan sebarang bayaran kerana kami mahu pengunjung hadir dan menikmati acara yang disediakan dengan bebas,” ujarnya yang meletakkan sasaran kehadiran seramai 50,000 pengunjung pada hari tersebut.
Bagi acara muzik, Freedom Festival membariskan nama-nama artis popular yang akan membuat persembahan pada hari itu bagi menarik lebih ramai pengunjung untuk hadir memeriahkan suasana.
Antaranya Hujan, Kugiran Masdo, Datuk Zainal Abidin, Bittersweet, Reshmonu, Aman RA, Salam Musik, Plague of Happiness, DJ Blink, Pesawat, Mafidz dan Ryot Jones.
Ditanya tentang lokasi, Shamil menjelaskan, pemilihan Bandar Malaysia dibuat kerana tempatnya yang unik dan mempunyai tarikan tersendiri.
Hal ini kerana, ia merupakan lapangan terbang pertama dibina di negara ini dan merupakan lokasi ikonik bagi rakyat Malaysia sendiri.
“Bandar Malaysia mempunyai nilai sentimental buat rakyat Malaysia sebab di sini terdapatnya kapal terbang tertua negara iaitu Rajawali yang mempunyai sejarah besar untuk negara. Ia juga akan dibuka kepada pengunjung pada hari itu.
“Malah di sini ada pelbagai kemudahan mesra acara yang akan memudahkan perjalanan festival itu berlangsung sepanjang hari,” kata Shamil.
Kumpulan terkenal Hujan yang bakal membuat persembahan pada hari itu juga menyifatkan himpunan pemuzik lama dan baharu di atas pentas sama juga boleh menepati objektif penganjuran festival.
Sebarang maklumat lanjut berkenaan Freedom Festival, sila layari www.freedomfestivalmalaysia.com.
Bagi pengunjung yang hadir pada hari tersebut, penganjur ada menyediakan perkhidmatan bas ulang-alik dari Pasar Seni ke lokasi festival selain khidmat pengangkutan Grab.

 

Apakah perasaan anda tentang artikel ini?
    Please wait...
    Dengarkan Sekarang!