84824

Pelakon Bergelar Datuk Memukul Polis Trafik! - Suria FM - Segalanya Hiburan

whatsapp-image-2018-01-11-at-4-23-55-pm

Nampaknya dunia hiburan tempatan 2018 sudahpun mula dipalit kontroversi apabila seorang artis bergelar Datuk bertindak memukul seorang anggota polis!

Menurut laporan akhbar Harian Metro di hmetro.com.my, pelakon dan pengarah lelaki bergelar Datuk itu ditahan selepas dipercayai mengamuk, menampar anggota polis trafik dan menendang orang awam di Balai Polis Trafik Kota Damansara, 1.20 tengah hari, hari ini.

Ketua Polis Daerah Petaling Jaya Asisten Komisioner Mohd Zani Che Din yang mengesahkan kejadian berkata, suspek berusia 37 tahun itu menampar anggota polis yang bertugas di kaunter Balai Trafik Kota Damansara.

“Selain menampar polis dia turut menendang dua orang awam di dalam balai berkenaan.

“Siasatan awal mendapati suspek datang ke balai bersama seorang rakan untuk membuat laporan polis kes kemalangan jalan raya, namun apabila anggota trafik bertanya laporan yang ingin dibuat, suspek kemudian menunjukkan mesej aplikasi whatsapp 300 artis hutang ah long”, katanya ketika dihubungi Harian Metro.

Susulan itu, pelakon dan pengarah berkenaan ditahan dan disiasat mengikut Seksyen 90 Akta Polis 1967 kerana berkelakuan tidak senonoh di balai polis dan Seksyen 323 Kanun Keseksaan kerana mencederakan.

sumber Harian Metro (online)

Apakah perasaan anda tentang artikel ini?
Please wait...
Dengarkan Sekarang!