115954

RAYA AKHIR TRENDING NO 5 DI YOUTUBE, CECAH LEBIH 250,000 TONTONAN DALAM MASA 48 JAM - Suria FM - Segalanya Hiburan

“Raya Akhir” terus hangat diperkatakan setelah berjaya menghuni kedudukan kelima di carta Youtube dengan meraih sebanyak 250,000 jumlah tontonan selepas 48 jam tayangan di platform digital Suria, saluran Youtube Suria TV dan Facebook Suria FM. 

Drama raya Suria tajaan Yayasan Maghfirah ini dibintangi oleh seniwati Uji Rashid sebagai Mak Yah bersama barisan penyampai Suria FM, Shuib (Akhir), Ajak (Darris), Suraya (Maria), Cik Piah (Iffah), Rara (Manisah), Tyzo (Sahar), DJ Lin (Yong Petir), Anna J (Sarah) serta pembaca berita Suria, Naim Hashim sebagai Andak. 

Raya Akhir berkisar tentang seorang pemuda bernama Akhir yang mengalami perubahan sikap sehingga menimbulkan tanda tanya keluarga dan masyarakat sekeliling. Ada juga yang mengatakan bahawa Akhir terlalu sensitif terhadap dirinya, tetapi beliau semakin ke arah kebaikan dengan kerap berbual bersama ustaz juga sering ke tempat pengagihan barangan sedekah. Namun, semuanya terbongkar apabila rakan karibnya menjumpai sesuatu di dalam bilik Akhir. Jadi apakah kesudahan kepada kisah akhir? Jangan lupa saksikan Raya Akhir di platform digital Suria Malaysia!

Lebih menarik, Suria FM juga menyajikan video disebalik tabir ‘Raya Akhir’ dan ‘OST’ drama bertajuk ‘Kali Terakhir Ku Lihat Wajahmu’ ;

Disebalik tabir (BTS) Drama Raya Suria 2023: ‘Raya Akhir’

Tarikh ditayangkan: 13 April 2023 (Khamis)         

Masa: 9.30 malam 

Jangan lupa saksikan disebalik tabir drama raya Suria 2023, ‘Raya Akhir’ yang ditayangkan pada 13 April (Khamis) lalu, menampilkan barisan penyampai Suria FM bersama seniwati, Uji Rashid. Nantikan temu ramah eksklusif bersama barisan pelakon yang menceritakan watak serta pengalaman mereka sepanjang berada di set penggambaran di Tanjung Karang, Selangor. 

Video Muzik ‘Kali Terakhir Ku Lihat Wajahmu’ 

Tarikh ditayangkan: 12 April 2023 (Rabu)            

Masa: 5.30 petang

Lagu  ‘Kali Terakhir Ku Lihat Wajahmu’  nyanyian asal seniwati, Uji Rashid telah diangkat menjadi runut bunyi bagi drama Suria pada tahun ini dengan diberikan sentuhan yang segar menampilkan kolaborasi hebat dari barisan penyampai Suria FM, Ajak, Shuib, Suraya, Cik Piah, Rara. Tyzo, DJ Lin dan Anna J. Lagu berentak balada dan menyayat hati itu diangkat semula sebagai simbolik mengembalikan nostalgia lagu dari artis veteran yang kian menyepi dalam industri seni tanah air. 

Apakah perasaan anda tentang artikel ini?
    Please wait...
    Dengarkan Sekarang!