72157

"Oh Macam Ni Allah Nak Bagi Kebaikan" – Luahan Dato' Seri Vida Selepas 'Talak Satu' Disahkan - Suria FM - Segalanya Hiburan

Sebelum ini SURIA ada mengeluarkan artikel berhubung rumah tangga pengasas kecantikan yang cukup popular dengan tagline ‘Qu Puteh Qu Puteh Barulah Putih”, Dato’ Seri Vida dan suaminya iaitu Fairuz Ahmad Zainuddin yang dilaporkan sedang bergolak.

dato-ser-vida-in

Apa yang lebih memeranjatkan lagi apabila pergolakan itu membawa kepada penceraian talak satu yang dilakukan di Mahkamah Rendah Syariah Ipoh pada jam 10 pagi tadi.

Apa yang difahamkan, penceraian itu berakhir secara baik dan tiada kata diantara dua pihak yang hubungan mereka akan berbaik semula.

screen-shot-2015-06-18-at-5-41-16-am

Walau bagaimanapun, hati wanita mana yang tidak terkesan apabila rumah tangga yang diharapkan agar berkekalan sehingga ke akhir hayat menemui ‘jalan mati’.

picsart_03-12-05-42-10

Dato’ Seri Vida ada memuat naik gambar beserta kapsyen yang jelas menunjukkan perasaannya ketika ini sebaik sahaja perkataan ‘talak satu’ disahkan oleh Mahkamah Rendah Syariah Ipoh.

“Sedih😭😭😭 Tapi inilah takdir, lumrah hidup. Sy dah SAH bercerai pagi ni. Kalau orang tnya kenapa, salah sape…Mengapa? Mmglah kita akan temui jawapan itu ini. Tp akhirnya..sy akut, inilah rahsia Tuhan. Inilah ujian Inilah Anugerah… Atas titisan air mata untuk Lebih dekat denganNYA.. . . Sy cuba pertahankan bukan sekejap. Sy pernah rasa Allah ciptakan dia untuk sy.Tp sudah takdir, …Allah bg saya…Kuat.. redha, .. .Ooh macam ni Allah nak bagi kebaikan. Yg penting, urusan pun jalan lancar… Walaupun hari ni Jumaat Byk bermula kebaikan.. Tapi saya…..huhu .. . Syg semua doakan sy dpt jd ibu yg baik. Wanita yg berjaya. Wlau skrg air mata dh jadi mcm kering. Syg semua support bisnes sy yer? ❤❤😌😊 muahhh”

 

Sedih😭😭😭 Tapi inilah takdir, lumrah hidup. Sy dah SAH bercerai pagi ni. Kalau orang tnya kenapa, salah sape…Mengapa? Mmglah kita akan temui jawapan itu ini. Tp akhirnya..sy akut, inilah rahsia Tuhan. Inilah ujian Inilah Anugerah… Atas titisan air mata untuk Lebih dekat denganNYA.. . . Sy cuba pertahankan bukan sekejap. Sy pernah rasa Allah ciptakan dia untuk sy.Tp sudah takdir, …Allah bg saya…Kuat.. redha, .. .Ooh macam ni Allah nak bagi kebaikan. Yg penting, urusan pun jalan lancar… Walaupun hari ni Jumaat Byk bermula kebaikan.. Tapi saya…..huhu .. . Syg semua doakan sy dpt jd ibu yg baik. Wanita yg berjaya. Wlau skrg air mata dh jadi mcm kering. Syg semua support bisnes sy yer? ❤❤😌😊 muahhh

A post shared by Dato’ Seri Dr. Hajah Vida (@datoserivida) on Apr 6, 2017 at 10:39pm PDT

Rata-rata netizen yang mengikuti akaun Instagram miliknya meluahkan rasa simpati dan berdoa agar beliau diberikan kekuatan dan ketabahan dalam menjalani kehidupannya selepas ini.

31-22Perkahwinan antara beliau dan Fairuz ini merupakan kali yang ketiga buat Dato’ Seri Vida dan mereka telah dinikahkan pada Januari 2014.

Kami di SURIA mendoakan agar Dato’ Seri Vida diberikan kekuatan untuk menggalas tanggungjawab sebagai seorang ibu dan bapa dalam membesarkan anak-anaknya.

 

Apakah perasaan anda tentang artikel ini?
Please wait...
Dengarkan Sekarang!