115327

RAIKAN ULANG TAHUN SURIA KE-15 DI GENTING DREAM! - Suria FM - Segalanya Hiburan

Bagi meraikan ulang tahun ke-15 Suria FM, Suria dengan kerjasama Resorts World Cruises akan berlayar selama 4 hari 3 malam di atas kapal persiaran Genting Dream pada 9 Januari 2023 dengan membawa misi menjadi Radio Pertama bersiaran di atas kapal pelayaran.

 

Menurut Pengurus Besar Suria FM, Roslinda Abd Majid atau DJ Lin, “24 November, genap 15 tahun Suria FM mewarnai industri radio tanah air dan 2022 merupakan tahun yang luar biasa dari segi pencapaian kami dari segi rating, ranking serta hasil pendapatan Suria FM secara keseluruhannya. Semua ini tidak akan dapat dicapai tanpa sokongan padu daripada pendengar setia, pihak penaja serta rakan media. Sempena kejayaan Suria FM kali ini, kami membuat kelainan dengan meraikan sambutan ulang tahun Suria FM sambil berlayar dan bersiaran secara langsung dari atas kapal persiaran mewah, ‘Genting Dream’.”

 

Tambah DJ Lin, “Pada acara tersebut, Suria FM dan Resorts World Cruises akan membawa 5 pendengar bertuah merasai pengalaman berlayar di atas kapal persiaran Genting Dream dengan pelbagai aktiviti menarik yang bakal diadakan antaranya sukaneka, rock climbing, mini golf, aktiviti air, karaoke, persembahan istimewa dari barisan artis popular seperti Siti Nordiana, Andi Bernadee, Amir Masdi dan ramai lagi!”

 

Selain itu, Encik Michael Goh, Presiden Resorts World Cruises juga turut berbesar hati dengan hasil kerjasama antara dua pihak bagi  meraikan ulang tahun ke-15 Suria FM pada tahun depan.

 

Ujarnya, “Bagi pihak Resorts World Cruises, kami berbesar hati menjadi sebahagian daripada sambutan Ulang Tahun ke-15 SURIA FM bersama-sama di Malaysia. Sambutan dan kerjasama ini sangat bertepatan, memandangkan laluan pelayaran kapal persiaran mewah Genting Dream kini telah berlepas dari Pelabuhan Klang ke Pulau Pinang, Singapura dan Phuket. Kami teruja untuk berlayar bersama krew SURIA FM dan rakan media pada Januari 2023 dengan misi untuk mencapai ‘The Malaysia Book of Records’ bagi kategori Radio Pertama bersiaran dari atas kapal.”

 

Pada 29 November 2022 (Selasa) ini, Suria FM akan mengadakan majlis ‘Inilah Suria’ bertempat di Hotel Sheraton, Petaling Jaya sebagai tanda penghargaan buat semua pihak penaja dan rakan media yang sentiasa mempercayai jenama kami hingga membolehkan Suria FM kini berjaya mencatat pertambahan jumlah pendengar lebih 3.5 juta pendengar seminggu dan sekaligus meletakkan Suria FM di ranking Top 3 stesen radio paling popular di Malaysia.

 

“Terima kasih kepada semua pendengar setia Suria FM yang sentiasa menyokong kami, anda adalah sebab Suria FM terus bertahan dan terus doakan kami”, akhiri DJ Lin.

Apakah perasaan anda tentang artikel ini?
    Please wait...
    Dengarkan Sekarang!